Nieuws

Product in de kijker! 

Verkrijgbaar bij Marlight Lichtadvies: Archy van More Circular

Minder afval, meer hoogwaardige, circulaire producten.

Toen Marten van Leeuwen jaren daarvoor, met zijn ingenieursdiploma op zak, het professionele leven vol enthousiasme instapte, was de teleurstelling groot. Tijdens zijn eerste job zag hij hoe enorme hoeveelheden industrieel en huishoudelijk afval werden verbrand om elektriciteit op te wekken. Een gigantische verspilling en een bron van CO2-uitstoot. Duurzaamheid was een term die toen niet bepaald hip was, maar Marten was vastberaden. Dit moest anders en daar wilde hij zijn steentje toe bijdragen.

De boeken The Blue Economy en Cradle to Cradle zetten zijn neus in de richting van circulaire economie. Vanaf dat moment ging hij in rechte lijn voor zijn droom: een proces ontwikkelen om reststroom om te zetten in een hoogwaardig eindproduct.

"Vooruitgang maakt mensen gelukkig. Ik geloof niet in minder, maar in anders produceren. Door die omkering wil ik ervoor zorgen dat de wereld een betere plek wordt.

Marten van Leeuwen

oprichter en designerNieuw bij Marlight Lichtadvies... Marlight Decoratie!

Vanaf heden kunt u bij Marlight Lichtadvies ook terecht voor allerhande woonaccessoires. Van verlichting tot kleinmeubelen. Veel shopplezier op onze webshop Marlight Decoratie!


De impact van licht

Licht synchroniseert onze 'interne klok'. Licht dat daglicht nabootst heeft meer dan enkel een visuele impact; het ondersteunt lichaamsfuncties gedurende 24 u per dag. We voelen ons goed, we zijn productief en we slapen beter. Licht doet goed!
Licht.wissen19 Impact of Light on Human Beings. 

Human Centric Lighting - oplossingen zijn aan een opmars bezig. Uit onderzoeken blijkt namelijk dat deze oplossingen effectief zijn om gezonde kantoor- en werkomgevingen te creëren.