Lichtstudiebureau

Waarom een lichtplan?

Met licht kan je tal van sferen creëren. Zowel in een commerciële ruimte als in een particuliere woning. Omdat licht, naast architectuur en interieur, de sfeer in een ruimte bepaalt, is het belangrijk om goed na te denken over jouw wensen. Dit in combinatie met de funcionaliteit van de ruimte. Sfeer en functionaliteit gaan namelijk hand in hand.

Licht is ook een belangrijke ondersteuning voor mensen met een beperking. Oriëntatieverlichting verhoogt de zelfredzaamheid voor mensen met een visuele beperking in hun thuissituatie of op de werkvloer. 

 Voldoende licht op de werkvloer is een belangrijke factor om de gewenste resultaten te bekomen. Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn dalen aanzienlijk als er voldoende licht is in de werkruimte en opdrachten worden beter tot een goed einde gebracht. Via een lichtmeting wordt nagegaan hoeveel licht er gegenereerd wordt in de werkruimte en waar de pijnpunten zich bevinden. Een goed uitgewerkt lichtplan voldoet voor een lange tijd aan de lichtbehoeften en neemt het energieverbruik onder de loep. 

Om een duidelijk zicht te krijgen op jouw noden en wensen, staan wij in enkele gesprekken stil bij de gewenste smaak, de bouwstijl van de woning of commerciële ruimte en het budget. In een ideale situatie wordt een lichtontwerp opgemaakt voor de aanvang van de elektriciteitswerken of ruwbouwwerken. Deze manier van werken creëert meer mogelijkheden en is kostenbesparend. Niettemin is het mogelijk een lichtontwerp te maken bij renovatie van een bestaande installatie met zo weinig mogelijk werkzaamheden. 

Wens je een lichtstudie of lichtmeting? Vul graag ons contactformulier in en wij bellen zo spoedig mogelijk terug. Telefonisch contact opnemen kan steeds op woensdag of op andere dagen na 17u. Tijdens de dag mag er steeds een boodschap ingesproken worden met vermelding van naam en telefoonnummer. Na 17u bellen wij jou dan terug.

Gezien Marlight Lichtadvies een afdeling is van Vandeputte Elektrotechnieken kunnen wij ook instaan voor de installatie van de gewenste armaturen. Neem gerust een kijkje op de website: